Mapa Pretraga

Map Search

0.1 km
Pretraga

Za mnoge starije osobe ovo je često pitanje: Kako želim živjeti u starosti?

Desetljećima živite u udobnosti svoga doma, djeca su odrasla i odselila, a godine su donijele sa sobom, i ono što bi svatko od nas želio izbjeći.
Nema sumnje da je starenje proces bez povratka, godine idu i ne možemo kazaljku našeg životnog sata zaustaviti ili pomaknuti unatrag.
Prirodno razmišljajući, i starenje i starost su neizbježne pojave – biološki proces, ali promjene koje se događaju u našem tijelu ne znače nužno bolest već su prirodni znaci starenja, iako nisu ugodni – usporeni smo, imamo bore, kosa nam sijedi, bole nas kosti, tromi smo… Fizička sposobnost opada, svakodnevne potrebe koje su neophodne više niste u stanju samostalno obavljati.
Starije osobe su tada suočene sa teškom odlukom: Trebaju li ostati u svojim domovima unatoč fizičkoj nesposobnosti ili se preseliti u stambenu zajednicu sa istomišljenicima?
Takve zajednice, kao što su Domovi za starije osobe nude velike prednosti, npr. sprečavaju usamljenost, u slučaju nužde uvijek je netko u blizini, a da se ne spominje kako prestaju sve one dnevne obveze koje ste morali sami obavljati u svome domu.
Svako životno doba ima svojih čari, samo se trebate potruditi pronaći ih, a mi smo tu da Vam osiguramo ugodnu starost.

Dom za starije i nemoćne LESIV
Naš cilj je osigurati osobama treće životne dobi novi dom u kojem će se osjećati udobno i sigurno, te usmjeriti pozornost na individualnu brigu i skrb.
Nudimo jednokrevetne i dvokrevetne sobe sa ili bez vlastite kupaonice te zajedničke kupaonice po međunarodnom standardu, tako da je održavanje osobne higijene maksimalno olakšano, ovisno o pokretljivosti korisnika, te smještaj u stacionaru. Zajedničke prostorije su klimatizirane i adekvatno uređene.

MEDICINSKE USLUGE

Uz konzultacije i pod nadzorom liječnika, naše medicinsko osoblje pruža korisnicima medicinske usluge i pomoć, poput davanja i nadzora unosa lijekova (enteralno i lokalno), mjerenje vitalnih funkcija, mjerenje GUK-a, hranjenje nazogastričnom sondom, održavanje stome i kanile, upotreba oksimetra, davanje kisika, sanacija dekubitusa, sprečavanje komplikacija uslijed dugotrajnog ležanja, vađenje laboratorijskih nalaza te provođenje fizikalne terapije po nalogu fizijatra ili po potrebi korisnika, medicinske gimnastike i kineziterapije. Brigu o redovnom i kvalitetnom održavanju osobne i opće higijene vode naše vrijedne njegovateljice koje pomažu i osobama smanjene pokretljivosti da obave svoje higijenske potrebe. Za korisnike kojima su potrebni specijalistički pregledi i kontrole, redovito organiziramo prijevoz uz pratnju našeg medicinskog osoblja.

SMJEŠTAJ

Korisnicima Obiteljskog doma Lesiv se nude jednokrevetne i dvokrevetne sobe te smještaj u stacionaru. Interijer odgovara potrebama starijih osoba, a sobe se mogu opremiti i vlastitim namještajem. Mi pružamo prvenstveno uslugu trajnog smještaja pokretnim, polupokretnim i nepokretnim osobama, a moguća je usluga privremenog ili povremenog boravka, oporavka nakon operativnih zahvata i postinzultnih stanja te palijativna skrb. Korisnik, ovisno o razini samostalnosti i pokretnosti smješta se u stambeni dio ili na odjel pojačane njege (stacionar).
Na svakoj od etaža se nalaze holovi te zajednički prostori u kojima je omogućeno i gledanje TV-a. Slobodno vrijeme naši korisnici provode u prostranom dnevnom boravku, gdje uz redovito druženje, u ovom prostoru se može naći i miran kutak za čitanje dnevnog tiska ili nekih od naslova iz naše ponude, a nerijetko su smijeh i veselje iza ovih vrata rezultat obilježavanja rođendana i drugih proslava.

ISHRANA

Starosna dob naših korisnika te njihovo zdravstveno stanje razlozi su zbog kojih ishrani posvećujemo posebnu pažnju. Kvalitetu obroka nastojimo održati na zavidnom nivou kupnjom svježih i raznovrsnih namirnica od kojih se pripremaju zdrava i ukusna jela. Osim standardnih jelovnika, pripremaju se i dijetalni koji uključuju određene zabrane. Tako se priprema hrana za dijabetičare, lagana hrana sa smanjenom količinom masti i soli za žučne bolesnike i posebno miksana hrana za osobe koje ne mogu žvakati ili gutati krutu hranu. Obroci se služe u zajedničkoj trpezariji, a korisnici koji iz zdravstvenih razloga nisu u mogućnosti ustati iz kreveta ili žele u privatnosti objedovati, nose se u sobu gdje im pri hranjenju pomaže naše osoblje. Korisnicima su u ponudi tri glavna obroka i dva međuobroka, a po potrebi i dodatne užine, u skladu sa propisima ishrane.

Razine njege koju pružamo

Njega razina 0 – OSNOVNA NJEGA
Obuhvaća osnovnu njegu i pomoć pri prehrani, opći nadzor i skrb.

Njega razina I – ZNATNA NJEGA
Obuhvaća svakodnevnu njegu ili nekoliko puta tjedno

Njega razina II – POJAČANA NJEGA
Obuhvaća njegu minimalno tri puta dnevno u različito doba dana.

Njega razina III – INTENZIVNA NJEGA
Obuhvaća njegu „non-stop“ što uključuje osim dnevne i noćnu njegu.

DOKUMENTACIJA POTREBNA ZA SMJEŠTAJ

Za podnošenje prijave za smještaj u naš Obiteljski dom, potrebno je priložiti slijedeću dokumentaciju:

 • ispunjen zahtjev za smještaj i potvrdu liječnika za prijem u Obiteljski dom
 • zdravstvena iskaznica i iskaznica dopunskog zdravstvenog osiguranja
 • medicinska dokumentacija – ne starija od 6 mjeseci
 • izjava obveznika uzdržavanja o podmirenju razlike (ili potpunih) troškova smještaja – ovjerena kod javnog bilježnika

Kontraindikacije za smještaj

 • nepotpuna dokumentacija
 • osobe sa psihičkim bolestima
 • osobe sa zaraznim bolestima
 • osobe koje su već izgubile pravo na smještaj ili je raskinut ugovor o smještaju (u našem Obiteljskom domu)

Prijem se obavlja svaki radni dan
OD PONEDJELJKA DO PETKA OD 09.00 DO 13.00 SATI

Prilikom smještaja u pratnji korisnika treba doći i osoba koja će potpisati ugovor o smještaju (ukoliko to nije sam korisnik). Uplata se vrši danom smještaja.

HITNI SMJEŠTAJ

Svakim radnim danom postoji mogućnost hitnog smještaja, uz prethodnu najavu od minimalno 30 minuta, bez obzira na zdravstveno stanje osobe i fizičku pokretljivost. Osoba na uslugu hitnog smještaja može doći iz vlastitog doma ili iz zdravstvene ustanove.

Usluga hitnog smještaja ne naplaćuje se dodatno!!!

Naš stručni tim zbrinut će korisnika odmah po dolasku te dati sve potrebne upute i informacije obitelji, dok se službeni prijem korisnika (dostava i pregled dokumentacije) može napraviti sljedećih dana prema dogovoru.

CIJENE SMJEŠTAJA

O cijeni smještaja odlučuje predstavnik Obiteljskog doma koji je ujedno i vlasnik. Ona ovisi o vrsti smještaja ( je li riječ o trajnom smještaju, dnevnom ili tjednom boravku), o stambenom komforu ( jednokrevetna ili dvokrevetna soba) te o razini potrebne njege korisnika (njega razina 0, I, II, III).
Osnovna cijena smještaja iznosi 3.300 kuna.

Smješteni možete biti na vlastiti zahtjev, a ukoliko ne možete podmirivati troškove smještaja, obratite se Centru za socijalnu skrb (s kojim surađujemo).

Osnovna cijena uključuje:

 • 24 satnu medicinsku skrb
 • održavanje higijene prostora
 • svježu hranu pripravljenu prema potrebi korisnika (tri glavna obroka i dva međuobroka)
 • fizikalnu terapiju po nalogu odgovornog liječnika
 • brigu o zdravlju
 • pranje i glačanje rublja i posteljine
 • razne aktivnosti u radionicama, ovisno o mogućnostima i zainteresiranosti korisnika
 • očuvanje i poboljšanje psihofizičkog stanja korisnika
 • korištenje slobodnog vremena

Kreativne radionice
Kreativne radionice održavaju se u poslijepodnevnim satima. U dogovoru sa korisnicima izrađuju se razni uporabni i ukrasni predmeti, prigodno se dekorira naš Obiteljski dom, te se organiziraju izložbe u prostorijama našeg objekta.

 • Likovna radionica
 • Salvetna tehnika
 • Izrada ručnih radova/heklanje, pletenje…
 • Modeliranje slanog tijesta, das mase

Zabavne aktivnosti:
Zabavne aktivnosti provode se kroz osnivanje i poticanje raznih interesnih grupa.

 • Grupa ljubitelja knjiga/knjižnica i čitaonica
 • Grupa kartaša i šahista/društvene igre

Također se u našem Obiteljskom domu organizira:

 • Obilježavanje pojedinih državnih praznika i blagdana
 • Obilježavanje Dana Obiteljskog doma Lesiv
 • Izložbe radova naših korisnika
 • Proslave rođendana i godišnjica braka naših korisnika

Vjerski sadržaj:

 • Održavanje Sv. Misa
 • Ispovijed prije vjerskih blagdana i po dogovoru
 • Dijeljenje sakramenta bolesničkog pomazanja
 • Moljenje Sv. Krunice

Radno vrijeme

Ponedjeljak

09:00 - 17:00

Utorak

09:00 - 17:00

Srijeda

09:00 - 17:00

Četvrtak

09:00 - 17:00

Petak

09:00 - 17:00

Subota

-

Nedjelja

-

Adresa

Our Address:

Stjepana Radića 60, 35 000 Slavonski Brod, Hrvatska

GPS:

45.1476842, 17.9878064

Kontaktirajte nas
Planiraj Moju Rutu

Ostavite recenziju

captcha-input
Cijena
Lokacija
Osoblje
Usluga
Prehrana
Publishing ...
Vaša ocjena je uspješno poslana
Molimo vas da ispunite sva polja
Captcha check failed
Lijep pozdrav, imate li pitanje?