Dom za starije – NOVI DOM I.Q.

Kod nas niste u gostima, kod nas ste doma!

Naš dom za starije i nemoćne osobe "NOVI DOM-I.Q." smješten je u širem dijelu Petrinje i svojim položajem omogućuje ugodan boravak u jednoj mirnoj i opuštenoj atmosferi.

Opremljeni smo medicinskom opremom posebno prilagođenom teže pokretnim osobama; svi kreveti su sa elektromotorima, med. kada sa liftom, koncentratori kisika, elektromobil i ostala oprema.

Korisnicima mlađe i starije životne dobi, koji se više ne mogu ili ne žele brinuti o sebi, pružamo mogućnost nastavka života u domaćoj atmosferi. Želimo našim korisnicima, dodatnim aktivnostima ( izleti, posjeti itd. ) u i izvan doma, omogućiti aktivno sudjelovanje u životu u skladu sa njihovim dosadašnjim navikama, te na taj način poboljšati njihov duševni i zdravstveni oporavak.

Naši korisnici i osoblje čine čvrstu zajednicu na osnovi uzajamnog povjerenja, razumijevanja i strpljenja jer su za zajednički život puno osoba na relativno malom prostoru ljubaznost, tolerancija, kompromis i pružanje uzajamne pomoći, preduvjet za jedno skladno ozračje.

Pored svih aktivnosti i potrebne brige i njege, želimo biti i mirno mjesto gdje će svakom biti omogućeno da se na dostojanstven način oprosti od svih životnih stresova.

Pod pojmovima njega i brižnost podrazumijevamo:
- čovjekov ponos se, pored svih potrebnih mjera i aktivnosti, ne smije povrijediti i stoji na prvom mjestu
- individualne navike i potrebe svakog uzeti u obzir i poštovati
- zadržati ili poboljšati duhovno i zdravstveno stanje i samostalne aktivnosti pojedinca
- fizičke, duševne i socijalne promjene ne gledati pojedinačno već promatrati kao cjelinu jedne osobe, pratiti i pružati odgovarajuću pomoć

  • Klijent Dom za starije - NOVI DOM I.Q.
  • Adresa Ul. Dragutina Benka 9
  • Grad Petrinja

  • Telefon +385 91 2527 995
  • Email novi-dom@net.hr
  • Radno vrijeme 24/7