Vitaminske blender bombe za izvrsno zdravlje

Vitaminske blender bombe koje trebate


Vitaminske blender bombe koje trebate

Namirnice koje je izvrsno upotrijebiti u blenderu:
- Jabuka, mrkva i naranča
- Naranča i grejp
- Domaći sok od rajčica
- Rajčica, kelj i celer
- Repa, mrkva, đumbir i kurkuma
- Jagoda i mango
- Lubenica
- Jagoda, kivi i menta
- Sjeme bundeve
- Špinat, zelena salata i kelj

Njihovo Visočanstvo blenderske vitaminske bombe dolaze u 10 prijedloga. Ovisno o sezoni i ukusima, svatko može naći nešto za sebe od ovih sjajnih kombinacija.
Osim što su vrlo ukusni - ovi pripravci pomažu vašem imunološkom sustavu u normalnom funkcioniranju, potiču bolje raspoloženje te doprinose boljoj energiji tijekom cijelog dana.

Recepti koji slijede prepuni su neophodnih hranjivih sastojaka za svakodnevno zdravlje ili za borbu protiv prehlade i gripe.

Zdrava doza vitamina i minerala je upravo što trebate za hladnih i tmurnih jesenskih i zimskih dana.

1. Jabuka, mrkva i naranča

Neka vam jutro započne ovim smoothie-pripravkom od najdostupneg voća i povrća. Dobitna su kombinacija za svježinu i uspješna obrana od virusa.
Krenite svježi u novi dan.

Značajne hranjive tvari:
- vitamini A, B-6 i C
- kalij
- folna kiselina

2. Naranča i grejp

Vitamin C je antioksidans te ima druga svojstva koja štite vaše stanice od tvari koje oštećuju organizam. Manjak vitamina C može dovesti do usporenog zarastanja rana, nemogućnosti pravilne borbe protiv infekcija i oslabljenog imunološkog odgovora. Srećom, ova eksplozija citrusa sadrži više nego dovoljno vašeg dnevnog unosa vitamina C.

Značajne hranjive tvari:
- vitamini A, B-6 i C
- folna kiselina
- cink

3. Domaći sok od rajčice

Najbolji način da budete sigurni da je vaš sok od rajčice svjež i bez dodanih sastojaka je da ga napravite sami. Rajčice su bogate folatima koji pomažu u smanjenju rizika od infekcija.

Značajne hranjive tvari:
- vitamini A i C
- željezo
- folna kiselina

4. Rajčica, kelj i celer

Kelj je osnovni sastojak mnogih zelenih sokova, u ovom receptu se ubacuje u blender sa rajčicom i celerom. Stvara se smoothie bogat vitaminom A koji djeluje i protuupalno.

Značajne hranjive tvari:
- vitamini A i C
- magnezij
- kalij
- željezo
- masne kiseline

5. Repa, mrkva, đumbir i kurkuma

Pomaže vašem imunološkom sustavu i umanjuje upalne simptome. Upala je često imunološki odgovor na infekcije. Može uzrokovati simptome gripe ili prehlade poput curenja iz nosa, kašlja i bolova u tijelu. Osobe koje imaju reumatoidni artritis mogu posebno imati koristi od pijenja ovog soka, jer kurkuma i đumbir imaju protuupalno djelovanje.

Značajne hranjive tvari:
- vitamini A, C i E
- željezo
- kalcij

6. Jagode i mango

Vitamin E iz manga daje dodatnu antioksidacijsku korist za poboljšanje vašeg imunološkog sustava, posebno kod starijih odraslih osoba.

Značajne hranjive tvari:
- vitamini A, C i E
- željezo
- folna kiselina
- vitamini A, C i E
- željezo
- kalcij

7. Lubenica

Ne samo da lubenica pomaže vašem imunološkom sustavu, već također može olakšati bol u mišićima. Bol u mišićima je čest simptom gripe, posebno kod starijih odraslih osoba. Sadržaj teške vode u ovom voću također može olakšati sok (a osjeća se i kao manje propadanje voća). Možete uključiti i sok od lubenice u druge obične voćne sokove, poput jabuke ili naranče, koji možda nemaju toliko vitamina A.

Značajne hranjive tvari:
- vitamini A i C
- magnezij
- cink

8. Jagoda, kivi i menta

Jagoda, menta i kiviji je zdrava kombinacija s vitaminom C. No, budući da je potrebno oko četiri šalice jagoda za izradu jedne šalice soka, možda ćete htjeti kombinirati ovo voće u smoothie, a ne u sok.Volimo recept domaćeg kuhara koji uključuje grčki jogurt. Grčki jogurt dobar je izvor magnezija i probiotika. Probiotici mogu pomoći stanicama da održavaju antimikrobnu barijeru.

Značajne hranjive tvari:
- vitamini A, C i B-6
- magnezij
- cink
- folna kiselina

9. Sok od bundeve

Mnogi recepti za "sok" od bundeve na internetu uključuju puno dodanih šećera ili zahtijevaju jabučni sok. Napitak od bundeve izvrsna je baza za voćne smoothieje. Dodatne blagodati također je teško zanemariti. Ne samo da će ovaj napitak pogodovati vašem imunološkom sustavu, već će pomoći i vašem:

- zdravlju kostiju
- umanjiti simptome menopauze
- proljepšati kosu i kožu
- pomoći boljem mentalno zdravlje
- regulirati mokraćne puteve
- pomoći zdravlju prostate (za muškarce)

Značajne hranjive tvari:
- vitamini A, C i B-6
- magnezij
- cink

10. Kelj, zelena salata i špinat

Zeleni sok na bazi ovih povrtnih namirnica je bogat izvor hranjivih sastojaka za jak imunološki sustav. Ubacite šaku peršina kao dodatan vitamin B-6. Ovaj vitamin igra važnu ulogu u proliferaciji imunoloških stanica i proizvodnji antitijela.

Značajne hranjive tvari:
- vitamini A, C i B-6
- željezo
- kalcij
Blog post

Bol u vratu i leđima je među najčešćim razlozima odlaska liječniku. U ovoj raspravi će biti riječi o boli u stražnjem dijelu vrata (a ne i prednjem dijelu) te u nju nije uključena većina teških ozljeda (npr. prijelomi, dislokacije, subluksacije).

Blog post

Moždani udar može biti ishemični ili hemoragični. Prilikom ishemičnog udara prekinuta je opskrba dijela mozga krvlju, jer je došlo do začepljenja krvne žile bilo ateromom ili krvnim ugruškom. Pri hemoragičnom udaru krvna žila se rasprsne sprječavajući normalni protok i omogućujući krvi da iziđe izvan žile u područje mozga i uništi ga .

Blog post

Najsigurniji način početka vježbanja je izvođenje vježbi dok se ne pojavi bol ili osjećaj težine u rukama ili nogama. Ako su mišići bolni nakon par minuta, onda prvo vježbanje ne smije trajati duže od par minuta. Kako se kondicija povećava, osoba je sposobnija duže vježbati bez mišićne boli. Kad je osoba sposobna vježbati neprekidno 10 minuta, vježbanje je potrebno provoditi svaki drugi dan, postupno povećavajući do 30 minuta kontinuiranog vježbanja. Pravila koja kazuju koliko dugo i često, koliko intenzivno treba vježbati i kako izbjeći ozljede, su ista za sve vježbe i za sve sportove.

Blog post

Cilj rehabilitacije je da olakša oporavak od gubitka funkcije. Gubitak može biti uzrokovan prijelomom, amputacijom, moždanim udarom ili drugim neurološkim poremećajem, artritisom, srčanim poremećajem ili dugotrajnim gubitkom kondicije (npr. nakon nekih bolesti i operacija). Rehabilitacija može obuhvaćati fizikalnu, radnu i govornu terapiju, psihološko savjetovanje i usluge socijalnih službi. Kod nekih bolesnika cilj je potpuni oporavak s uspostavom potpune, neograničene funkcije; kod drugih se radi o oporavku sposobnosti izvođenja što više aktivnosti iz svakodnevnog života. Rezultati rehabilitacije ovise o prirodi oštećenja i bolesnikovoj motivaciji. Kod starijih bolesnika i u bolesnika koji nemaju mišićne snage ili motivacije napredak može biti spor.